Sleutel afgebroken, cilinderslot uitboren?

Sleutel afgebroken, cilinderslot uitboren?

Sleutel afgebroken, cilinderslot uitboren?

Cilinderslot uitboren? Schakel dan MARBA Beveiliging in.

  • Betrouwbare en erkende slotenmaker
  • Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar
  • Wij kunnen ter plaatse een nieuw slot plaatsen
  • Wij zijn gespecialiseerd in beveiliging

Hulp nodig?
038-4602999

Bel ons nu
Cilinderslot uitboren

Afgebroken sleutel, cilinderslot uitboren

Regelmatig worden wij benaderd doordat de sleutels slecht of niet meer draaien in het cilinderslot. Met als gevolg dat de sleutels afbreken en dat het afgebroken stuk sleutel achterblijft in het cilinderslot. Wanneer het stukje sleutel te diep in het cilinderslot zit, is het lastig om deze eruit te halen. In dit geval moet de cilinder uit het slot worden verwijderd. Het cilinderslot uitboren of de cilinder af te breken zijn twee veel voorkomende mogelijkheden. Houdt er rekening mee dat dit niet altijd even gemakkelijk gaat.

Cilinderslot uitboren

De huidige cilinders zijn vaak voorzien van een SKG-keurmerk 2 of 3 sterren. Deze cilinders zijn uitgerust met antiboorpallen en bij een 3 sterrencilinder ook een kerntrekbescherming. De cilinders die door MARBA Beveiliging gebruikt worden zijn standaard voorzien van een kerntrek- en breekbescherming.

Cilinderslot afbreken

Wanneer u het deurbeslag verwijdert steekt het cilinderslot enkele millimeters uit. U heeft nu voldoende ruimte om een baco over het cilinderslot te plaatsen en deze af te breken.

De cilinder uitboren en afbreken kunt u natuurlijk aan MARBA Beveiliging overlaten. Wellicht zien wij toch nog kans om het stukje sleutel uit het cilinderslot te halen zodat het huidige slot intact blijft. En moeten we alsnog het cilinderslot uitboren of afbreken dan plaatsen we direct een nieuw cilinderslot. Mocht het een afwijkende maat zijn dan kunnen we deze ter plekke voor u op maat maken.

Cilinder- of insteekslot defect

Wanneer de sleutel moeilijk draait kan het zijn dat het insteekslot hier de oorzaak van is en niet de cilinder. In dit geval gaan we kijken of het slot kunnen repareren of dat het vervangen moet worden. In beide gevallen gaat MARBA Beveiliging zorgen voor een oplossing.

afspraak maken